Xlash Cosmetics tillsammans med Läkarmissionen: Säkra förlossningar

Xlash Cosmetics tillsammans med Läkarmissionen: Säkra förlossningar
29th mars 2021 Anna-Sara Nilsson
Xlash Säkra förlossningar Läkarmissionen

Oräkneliga mammor och barn dör varje år på grund komplikationer och osäkra förhållanden under förlossningar. För att ta reda på hur Xlash Cosmetics kan bidra till att rädda mammor och barns liv och kontaktade vi Läkarmissionen för att få veta mer om deras arbete med säkra förlossningar.

Demokratiska republiken Kongo är ett av länderna med högst spädbarnsdödlighet i världen. För ungefär 15 år sedan ville Läkarmissionen rädda liv i landet och byggde det numera välkända Panzisjukhuset i DR Kongo. 180 kr bekostar en säker förlossning på Panzisjukhuset och människor vandrar i dagar för att komma dit.

– Mitt engagemang för kvinnors rätt till säkra förlossningar startade tidigt, när jag såg hur kvinnor i Kongo led och till och med dog i samband med att de födde barn. Det var så hemskt att se och jag kände att jag ville hjälpa till. Så säger doktor Denis Mukwege, gynekolog och chefsläkare på Panzisjukhuset i Kongo.

Kvinnorna slipper föda i hemmet och kan få en säker förlossning i en steril miljö med uppsikt av läkare. Det räddar både spädbarn och mammor från dödliga och farliga komplikationer. 

– Det är inte bara själva förlossningen som sker under säkra förhållanden här på sjukhuset. Barnet blir vaccinerat mot olika sjukdomar och om mamman har aids, förs det inte över till barnet. Och efteråt får alla mammor information om familjeplanering och hjälp med preventivmedel, förklarar barnläkaren Sylvie Mwambali som jobbar på sjukhuset.

Xlash Cosmetics har i samarbete med Läkarmissionen satt ihop Mama Care Package (ord. pris 1575 kr, just nu 1099 kr) fylld av Xlash-produkter för en snabb och fräsch look! Perfekt för en mamma eller någon med lite tid som fortfarande uppskattar en pigg look. För varje sålt Mama Care Package så skänker vi 180 kr till Läkarmissionen vilket bekostar en säker förlossning. Det innebär att för varje mamma som får ett uppskattat paket får en annan mamma föda i säkerhet. 

 

LÄS MER

Vill du läsa mer om Läkarmissionens arbete för säkra förlossningar eller själv bidra? Läs mer här.

Comments (0)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*